söndag 14 oktober 2012

"Jägertee" och söndagsmiddag


En personlig favorit har länge varit rom-te och sen i somras har jag börjat använda strohrom vilket ger en fin smak av "punchpralin" och då kallar jag det för "jägertee".
Valet av socker kan variera men självklart är råsocker att föredra, eller varför inte muscovadosocker?
Till ett glas som på bilden har jag assam-te -ett svart te-, tre tsk. socker -passar min sötningsnivå- och sprit efter tycke och humör, på bilden är nivån ca x2 av sockernivån.
Slå i socker för att sedan reglera spritmängden efter den, sätt en tesil över glaset och slå på med nykokt vatten. Låt dra några minuter, rör om och njut!


Kvällens middag blev en helstekt mindre rostbiff med potatisgratäng och sallad. Rostbiffen stekte jag i grillpanna ca 25 min och sen fick den vila inlindad i folie ca en kvart.
Potatisgratängen gör jag med riven potatis, tycker att det är enklare att jobba med och att det blir ett bättre resultat generellt. I dag blandade jag ner några soltorkade tomater innan jag hällde på vispgrädde så att det täckte och sen la jag ett "lock" av västerbottensost. Ugnen värmdes till 275 grader för att sen samtidigt som gratängen ställdes in sänkas till 200 grader. Gratängen stod i ugnen ca 45 min.
Salladen bestod utav isbergssallad, tomat, torkade linser och burkmajs. Koka linserna i några minuter tills de är lagom mjuka (inte mjöliga) och slå av vattnet. Blanda salladen och gör en trevlig dressing, senap tycker jag är gott i dressing.

Ja sen ser det ut som på bilden ovan, inte så avancerat men en klart godkänd söndagsmiddag.

Smaklig spis!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar