söndag 21 april 2013

Söndagslunch


Majonnäsen som jag gjorde i går kväll skulle användas till söndagens lunch. Efter att ha stått till sig till i dag så smakade den väldigt bra, nästan så att jag blev lite stolt över mig själv att jag kan göra sådana saker direkt ur huvudet. Jag la till lite rosmarin som hade legat i olja till det recept jag skrev ner i går.

Lunchen var ugnsgrillad karré i skivor som jag redan i går kryddade med en "rub" baserad på "chinese five spices"-kryddblandning. Skivorna grillade jag i ugnen ovanpå en tjock skiva av ek som jag har måttanpassat för min ugn. Det är som en stor "planksteksplanka" som ska ge en rökig arom till det som tillagas på den. Det var förövrigt premiär för det den här gången, har bara kokat gryta med den i ugnen tidigare. Jag tycker att det gav en lagom rökarom med tydlig vaniljton som är kännetecknande för ek. När köttet var färdiggrillat, ca 13 min på 275 grader, så fick det vila i en foliepåse några minuter och därefter skar jag det i tunna skivor.

 Salsan var det vanliga, tomat och avocado. I mitt fall så toppade jag det hela med några stänk av aji pebre. Brödet är väl inte det roligaste men även en simpel skiva franskbröd rostad är god om man gör det hela på rätt sätt. Och det här var verkligen rätt sätt för det brödet.

Till i kväll har jag tänkt mig lite panerad fisk. Men innan det ska jag motionera, vilket kan vara bra med tanke på majonnäsen jag ätit i dag.

Trevlig söndagskväll!

Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar